top of page

עסקת נדל"ן בתוך המשפחה

ההורים הציעו לכם לקנות את הדירה שלהם? עשו מחיר טוב שבאמת כדאי ללכת על זה? עצרו!

עסקת מקרקעין בתוך המשפחה אינה עסקת מקרקעין רגילה.

ראשית, גם בעסקת מקרקעין בתוך המשפחה יש לבצע בליווי אנשי המקצוע (עו"ד, אדריכלים, מהנדסים) את כל הבדיקות המקדמיות שעושים בטרם רכישת דירה רגילה למשל: בדיקה אם קיימים עיקולים, חריגות בנייה או כל מניעה אחרת שעלולה לעכב או לשלול את ביצוע העסקה.

שנית, אם בכוונתכם ליטול משכנתא יש לקחת בחשבון שהבנק רואה בעסקה בתוך המשפחה כעסקה חשודה. הבנק לא יעניק לרוכשים משכנתא באותה הדרך שהוא מעניק לרוכשים בעסקת מקרקעין רגילה. בעסקה שכזו דרישת הבנק הינה שהדירה תחילה תירשם על שם הרוכשים ורק לאחר מכן הבנק ייתן את המימון. למה הכוונה?

בעסקת מקרקעין רגילה, הבנק משלים את מימון הדירה לרוכשים ורק לאחר תשלום כל ערך הדירה למוכרים, הרוכשים מקבלים את המפתח לדירה ועל עוה"ד המייצג את הרוכשים לבצע העברת זכויות ע"ש הרוכשים קרי, לרשום את הדירה ע"ש הרוכשים.

על מנת לבצע העברת זכויות ע"ש הרוכשים יש צורך בקבלת אישורים שונים וביניהם אישור מס שבח, אישור מס רכישה, אישור עירייה שאין חובות ארנונה על הנכס ועוד. לעיתים לוקח זמן להשיג אישורים אלו, דבר העלול לעכב קצת את העברת הזכויות.

בעסקה בתוך המשפחה, כפי שציינתי, דרישת הבנק הינה שהדירה תחילה תירשם על שם הרוכשים ורק לאחר מכן, הבנק ייתן את המימון. זאת אומרת, שהרוכשים יצטרכו להעביר את ההון העצמי שיש ברשותם, לרשום את הדירה על שמם ורק לאחר מכן יקבלו מימון מהבנק. לעיתים ההמתנה הזו יכולה להיות ארוכה וכל עוד לא מתבצע הרישום, אין מימון. וההורים מוצאים את עצמם עם תמורה נמוכה ודירה שכבר לא רשומה על שמם.

יש לקחת בחשבון שלעיתים להורים יש משכנתא על הדירה. במצב כזה יש לדאוג לתשלום המשכנתא של ההורים ולמחיקתה מהמרשמים ורק לאחר מכן יהיה ניתן לבצע העברת זכויות.

שלישית, הבנק יבקש לראות כי להורים ישנו דיור חלופי (הסכם שכירות או הסכם רכישה).

עם ייעוץ נכון והכוונה מדויקת ניתן לרכוש דירה מההורים בשקט ובבטחה.


Kommentare


bottom of page