בבואנו לחתום על חוזה שכירות לעסק מסחרי ישנן בדיקות שונות שעלינו לעשות.
נכס מסחרי יכול להיות משרד, חנות ברחוב, חנות בקניון, מבנה מסחרי וגם מחסן.
ראשית, יש לוודא שהמשכיר הינו בעל הזכויות. ניתן לעשות זאת ע"י הוצאת נסח טאבו. אם מדובר בחכירה, ניתן להוציא אישור זכויות. אם המשכיר הינו חברה יש לבדוק בנוסף את נסח החברה ולהוסיף סעיף כי ההסכם נחתם ע"י מורשה חתימה של החברה.
שנית, יש לבדוק את מטרת השכירות והתאמת המטרה לייעוד. כידוע, אין אפשרות לפתוח עסקים במקום שאינו מיועד לכך. לכן, לפני החתימה על הסכם השכירות יש לבדוק שתכנית בניין העיר החלה על הנכס מתירה את הפעלת הנכס למטרה המסחרית לה הוא מיועד.
שלישית, לצורך הפעלת עסק מסחרי לעיתים יש צורך בקבלת רישיון עסק מהרשות המקומית. לפעמים נדרשים להוציא רישיונות והיתרים לפני הוצאת רישיון עסק. יש לבדוק באגף רישוי עסקים אם ניתן לנהל את העסק שבכוונת השוכר להפעיל. בנקודה זו, יש לבדוק אם לנכס קיים טופס 4, ללא טופס זה לא יהיה ניתן לקבל רישיון עסק.
במסגרת עריכת הסכם השכירות מומלץ לתת את הדעת על תקופת האופציה ודמי השכירות בתקופה זו. כידוע, השוכר משקיע כספים רבים לצורך התאמת הנכס לעסקו לכן כדאי לתאם מראש מהן תקופות האופציה ודמי השכירות בתקופות אלו.
מעבר לביטוחים הסטנדרטיים הנעשים כגון ביטוח מבנה, ביטוח תכולה, ביטוח צד ג' וביטוח עובדים יש לבדוק האם צריך לעשות ביטוח אובדן הכנסות. ביטוח זה נעשה במקרה שהנכס מושבת מכל סיבה שהיא. משמעות הביטוח הינה שכאשר משכיר דורש משוכר לעשות ביטוח כזה והשוכר מחליט שלא לעשות את הביטוח מכל סיבה שהיא, הוא לא יוכל לבוא בדרישות למשכיר.
לסיכום, הסכם שכירות של עסק כרוך בהוצאות רבות (התאמת המקום לאופי העסק, הוצאת רישיונות מתאימים, ביטוחים שונים, ארנונה גבוהה ועוד) לכן חשוב לבצע את כל הבדיקות המקדמיות ולוודא כי העסק יוכל לעמוד בכל ההוצאות הנלוות מעבר לדמי השכירות החודשיים.
Commenti